Baños, Cuenca Mancora

3kommentarer

Senaste tiden har varit väldigt lugn! Vi har varit i Baños i 4 dagar där vi knappt lämnat hostlet förutom när vi var iväg en dag och åkte zip-line.Vi firade också 3 månader sen vi lämnade sverige. Så nu har vi gått in på nedräkningen tills vi kommer till hem igen med 96 dagar kvar! 
 
Vi har firat jul i Cuenca. Ganska svårt att få några julkänslor när det är 15-20 grader varmt och molnigt. I Cuenca gör dem sitt bästa för att det ska känns som om det är jul med att ha den största julparaden i Ecuador med 15 000 personer i paraden och uppskattningsvis 150 000 som kollar på den någon gång under de 6 timmar den pågår. Men det är svårt att tävla med en god skinkmacka  med senap och grönkål!
 
Trött tjej några timmar in i paranden.
 
På juldagen hade vi bestämt att vi skulle lämna Ecuador för att ta oss ner till Mancora i Peru. Mancora är en liten kuststad som ligger några timmar från gränsen. Den vanligtvis ganska enkla resan med ett byte av buss vid gränsen blir betydligt mer komplicerad om man väljer att göra det på juldagen. Efter att ha tagit oss med taxi till bussstationen och precis hunnit med den första bussen som går till Huaquillas. Där skulle vi bara byta buss och stämpla ut från Ecuador och in i Peru. Men eftersom det var juldagen så fick vi efter 1 timma veta att den bussen var inställd. Så med hjälp av en tjej från Peru lyckades vi ta en taxi till gränsen och få våra papper stämplade, ta en ny taxi till Tumbes för att sedan åka 20 pers, 1 hund, 1 cykel och några väskor i en minibuss byggd för 14 personer till Mancora. För att sedan ta nåt tuktuk liknade till hostlet. Så efter knappt
10 timmar resande och 6 olika fordon så kom vi fram till hostlet och fick det sista sängarna över nyår. Så nu blir det att ha det gott här vid kusten i fram till den 2 januari.
 
Skönt efter 1,5 månad utan kust.
Banos, Cuenca, Ecuador, Mancora, Peru, Sydamerika, halvvägs kvar,

3 kommentarer

Jeanette

27 Dec 2012 16:47

Härligt med lite strapatser;-) de kommer man ihåg....Kram och njut av sol och bad nu.

Lisbeth

29 Dec 2012 17:35

Njut nu och slappna av....

Jessica

31 Dec 2012 12:29

Vi önskar er ETT GOTT NYTT ÅR! Kram från Jessica

Kommentera

Publiceras ej