Salento

2kommentarer

Avsläppta mitt på motorvägen för att komma snabbare till Salento. 

Första dagen var vi som sagt på en rundtur på plantaget. Den andra dagen åkte vi iväg för att gå en vandring i Valle de Cocora. Vi blev ett gäng från kaffeturen som bestämde oss för att åka dit. Så kl 06:00 gick vi 5 st i från hostlet för att äta frukost för att sedan ta en lätt överpackad Jeep med 12 personer på till parken. Det finns lite olika vandringsalternativ i parken och vi täckte väl det mesta under våra 7 timmar. Vi såg kolibris och drack varm choklad med ost. Riktigt konstig kombination!! Sen gick vi upp till den högsta utsiktsplatsen som är på drygt 3000 meter. På vägen tillbaka ner till by stannade vi och kollade in det extremt höga palmerna som kan bli uppåt 60 m höga!

På väg upp på berget!

Kolibri.

Palmer!

Den tredje dagen var det mest lugnt, på förmiddagen vi gick runt och kollade i byn och på eftermiddagen bokade vi in en 3 timmars hästtur. Tveksam på om jag någonsin kommer bli van vid att sitta på en häst! På kvällen samlade vi ihop ett gäng och gick iväg för att spela Tejo som är att man går iväg och kastar små diskusar i metall på krutpaket och dricker öl. Låter nästan lika högt som ett gevärsskott när någon träffar. Torsdagen blev en riktigt lugn dag med film och lämnade iväg kläderna på tvätt.

Tappat räkningen på antalet solnedgångar vi sett!

Efter Salento åkte vi vidare ner Cali och fick sällskap av ett canadensiskt syskonpar som vi troligtvis kommer resa med ett tag framåt. Cali är känt som huvudstaden av salsa så vi fick bokat in en 2 timmars lektion för oss 4. Riktigt kul men inte alltid så lätt när man ska när man börjar bli trött när man behöver hålla räkningen, komma ihåg steg och då har det bara gått 15 minuter av passet. På kvällen blev det utgång på 2 olika salsaklubbar och försöka visa vad vi lärt oss. Var nog med om det värsta bil resan i hela livet när vi vid 3 tiden tog en taxi på 1,5 mil genom stan med en taxi chaufför som trodde han spelade tv-spel. Var inte ofta under 80 km/h mitt i stan, körde genom 9 trafikljus som stod på rött var av två stycken när vi körde om en polisbil som hade sirenerna på!

Idag kom vi till Popanyan som troligtvis är sista stoppet i Colombia beroende på hur vi tar oss över till Ecuador.

 

Colombia, Kolibri, Salento, Sydamerika,

2 kommentarer

Jeanette

03 Dec 2012 12:43

Vilken fantastisk bild på Kolibrin!!!
Här hälsas från ett helvitt, snöigt och riktigt vinterväder, som tom. ska bestå och snön fortsätter vräka ner:) Kram på er:)

Lisbeth

04 Dec 2012 21:50

Vilka fina bilder..... Ni får göra en bok när ni kommer hem!! Här skottar vi snö och förbereder jul ....kram till er båda

Kommentera

Publiceras ej