storstadsliv i Medellin för en helg

1kommentarer

Vi hade helgen från torsdag-söndag morgon i Medellin. Medellin är mest känt för sitt nattklubbsliv och Pablo Escobar som var ledaren av Medellin kartellen. Vi såg till att uppleva på båda! Medellin är en stad med 2,7 miljoner människor, och är den näst största staden i Colombia efter Bogota. Medellin var under 80-90 talet en av de mest farliga städerna i sin storlek och är inte direkt den säkraste nu heller.
 
Vi både i en utav de mer välbärgade delarna av staden, Poblado! Istället för de slitna nedgångna stadsdelarna mer utanför staden som man kan se med hjälp av en gondollift på väg upp till en utsiktsplats är här höga stängsel med taggtråd och vissa ser nästan ut som fängelsen. Men här finns också stora delar av stadens nattklubbar och restauranger. Ena kvällen vi var ute lyckades vi hamna på ett bar som låg högst upp i ett höghus med utsikt över stora delar av staden som var helt fantastiskt.
 
Dagen efter hade vi lyckats få den enda dagen som vi kunde åka på Pablo Escobar tur, så trötta som örnar åkte vi iväg på detta. Väldigt intressant att få veta lite mer om hur Pablo och Medellin kartellen hjälpte fattiga, mördade oskyldiga och transporterade kokain.
 
En annan dag gick vi till Medellins motsvarighet på universeum, där de har Sydamerikas största akvarium. Inte speciellt imponeraden om det ska vara det största, men mycket andra kul expriment och saker att titta på.På väg från stället blev vi näst intill omringade av en skolklass på 20 personer som ville ta kort med oss. Så där har vi nog fått våra 5 minuter av kändiskap för resten av livet.
 
På söndagen tog vi bussen till Salento som ligger 6-7 timmar från Medellin där man blir avsläpp på en avfart på motorvägen för att byta buss mot Salento. Salento är en lite by med 7000 invånare och ligger i Colombias kaffetriangel. Vi hade planerat att stanna här i 3 nätter, men efter en dag här har vi redan bokat på 2 till.
 
Vårt internet här väl mindre bra, så det kommer komma en uppdatering av Salento och bilder från Medellin och Salento om någon dag! Ha de fint.
 

1 kommentarer

Anonym

30 Nov 2012 07:35

Oj vad ni hinner med många olika saker... Må så gott

Kommentera

Publiceras ej