La paz och sucre.

1kommentarer

La Paz kan nog vara med och utmana San Fransisco som den backigaste staden vi varit i under den här resan! Var man än ska någonstans så känns det som en uppförsbacke. När jag började skriva detta inlägget kändes det som om vi inte hade gjort så mycket på de 5 dagarna vi haft i La Paz. Men när jag tänkte efter så har vi nog fått gjort lite ändå! Första dagen tillbaka från djunglen gjorde vi inte speciellt mycket, utan försökte få fixat med tvätt och foton. Annars gick vi mest runt och kollade på shoppinggatorna där de säljs allt från hängmattor till torkade lama foster men också mycket läder och väskor.

När Markus satte sig för att skriva jobbansökningar så gick jag och gick utanför San Pedro fängelset som ska vara ett av Sydamerikas hårdaste fängelse, där en svensk satt 4 år i början av 2000-talet. Svårt att förstå att det ligger ett fängelse 2 gator från huvudgatan.

På kvällen kom Luke till La Paz så vi passade på att fira med att gå på bio! Väldigt billigt nöje här borta. Vår dyraste film hittills och den kostade knappt 30 kr. På söndagen var det super bowl så då blev det.

Vår näst sista dag i La Paz cyklade vi den välkända Death Road, som är en del av den gamla vägen som går mot Rurrenbaque. Man körs upp till 4700 m/ö/h och cyklar sedan i 3-4 timmar ner till 1200 m. Väldigt svårt att förstå att bilar och lastbilar kört där när det ibland känns trångt när man var 2 cyklar i bredd på en 3 m väg med ett stup på 900 m på ena sidan. Riktigt kul dagsutflykt och välvärt pengarna!

På tisdags kvällen tog vi nattbussen till Sucre. Sucre ligger ganska mitt i Bolivia. Vi fick kanske inte så bra första intryck av Sucre då vårt hostel tog en stark 1:a plats i äckligast hittills. Men vad kan man kräva för 25 kr natten? Igår var vi och kollade på dinosaurispår lite utanför stan. Kom till Potosi för 2 timmar sedan, blir 1 eller 2 dagar här sedan blir det Uyuni och saltöknen. 

Orkar inte lägga upp några bilder då vårt internet är som ett taskigt modem i slutet på 90-talet!

1 kommentarer

Jeanette

09 Feb 2013 16:10

Lite frustrerande förstår jag med internet, blir lätt bortskämd med snabba ryck:)

Kommentera

Publiceras ej