Rafting, paragliding och Julfirande

0kommentarer

Just nu är vi i San Gil. Det brukar ta 14 timmar från Cartagena, för oss tog det 19 långa timmar. San Gil är en ganska liten stad jämfört med vad vi har varit i innan med sina 42 000 invånare. Det är mest känt för sitt utbud av olika aktiviterer så som forsränning, paragliding, absailing, vandringsleder och grottor! San Gil är också känt för att de gillar att fira jul och de börjar göra det redan nu och firar det ända fram till mitten av januari med att skicka iväg godmorgon raketer kl 5:30 varje morgon och sedan en gång på kvällen för att avsluta dagen, där imellan höra man lite julsånger då och då i parken!
 
Första dagen här tog vi det mest lugnt då jag var lite dålig, men vi gick till hostlets egna krog och Markus lyckades få i sig 400 g oxfilé för knappt 70 kr! Just nu känns det bara som om portinonerna blir större och större ju längre ner vi kommer i Colombia.
 
Den andra dagen åkte vi iväg för att göra forsränning! Det är väl det som är San Gils bästa aktivitet, detta gör man i Rio Suarez som är en av de större floderna i Colombia. Den dagen vi gjorde gjorde det var det på gränsen till hur mycket vatten det kan vara för att de inte ska kunna köra utan att det blir för svårt. Hela turen tog knappt 2 timmar och man är bra trött när man är färdig med det är väldigt kul!
 
Kul var ordet!
 
På lördagen var vi och gjorde paragliding, något som ingen utav oss hade gjort innan. Paragliding är inte det minsta obehagligt utan mest avslappnande, och man fick en bra utsikt över landskapet!
Vi lagade mat för första gången sen vi åkte hemifrån. Har nog tänkt laga mat med det här mellanrummet resten av resan ;) 
 
Sedan på söndagen tog vi bussen till Barichara, som ligger ca 30 min från San Gil. En mysig lite by med en bra utsiktsplats och där man kan gå en 2 timmar vandring. Vi valde det enkla alternativet och gick till utsiktsplatsen för att sedan gå och äta lunch på Color de hormiga. Där man kan få Hormigas Culonas på sitt kött vilket om man översetter det grovt är "myran med den stora röven"
Myror och kött!
 
Imorgon blir troligtvis Absailing ner för ett vattenfall här i närheten innan vi sätter oss på en buss mot Medellin som förhoppningsvis inte tar längre än de 12 timmar som det brukar!
Julfirande, Rafting, San Gil, kryp, paragliding,

Kommentera

Publiceras ej