Nationalparker

3kommentarer

I måndags gick vi in i en femdagars period där vi är i olika nationalparker. Vi åkte tidigt från Albuquerque på måndagmorgon för att åka mot Canyonlands. Där körde vi runt och tittade på olika utsikter i någon timme innan vi körde vidare till motellet. Nästa dag var det dags för Arches park som ligger lite utanför Moab. Arches park är bågar i bergen som ser ut som fönster. Vi började med att gå en vandringsled som tog runt 3 timmar och kollade på olika Archer, efter det gick vi 2 st kortare rundor för att på kvällen gå en 2 timmars promenad upp till Delicate Arch som många andra också gjode för att kolla på solnedgången.

 

Dagen efter hade vi bokat en guidad hästtur ner i dalen på Bryce nationalpark. Varken jag eller Markus är väl inte direkt några vana ryttare. Så lite nervösa var vi när vi väl kom upp, men efter 3 timmar på hästen var det inte så inte så illa!

Efter Bryce åkte vi vidare till Zion. Vägen genom Zion parken är bland det finaste vägarna jag åkt på. Vägen går som en serpentin längs med berget ner i dalen. Morgon efter hade vi bestämt att vi skulle gå och upp se Angels Landing som är ett berg på runt 1800 meter högt där den sista biten går på en smal bergskam med bara en kedja att hålla i sig i. Väldigt bra utsikt!

 
 

Högt var det!

På Torsdag kvällen åkte vi till Flaggstaff för att sedan på fredag morgonen åka till Grand Canyon. Här kommer nog vårt första bakslag på resan. Det har regnat 2 gånger tidigare på resan men då har vi kört bil eller varit på rummet, men när vi kommer till Grand canyon är det 2 plus grader, snöblandat regn och tjock dimma. Riktigt tråkigt! Så istället för en hel dag i Grand Canyon så kör vi till Las Vegas istället och var där vid 18. Så nu har vi helgen i Vegas.

Så här bra var utsikten över Grand Canyon!

3 kommentarer

Johan Johansson

14 Oct 2012 15:25

Otroliga bilder förstår att det måste varit fantastisk upplevelse dessutom från hästrygg. Ha det så bra, brann inte hela res kassan i Vegas. Kram Johan

Lisbeth

14 Oct 2012 18:04

Klart att man inte vill ha dåligt väder just där, men ni verkar ju haft en otrolig upplevelse till häst...håll nu i pengarna...hi hi

Jeanette

15 Oct 2012 20:07

Rena modellfotot, Mackan, på hästryggen! Så himla häftigt, garanterat en resa hit!

Kommentera

Publiceras ej