Yosemite och San Fransisco!

5kommentarer

Åkte från Las Vegas med alla sina neon skyltar och enarmade banditer och nästan 2 miljoner invånare till Mammoth lakes med drygt 8000 invånare. Inga större kontraster! Dagen efter skulle vi gå Clouds Rest. Vi ville gå Half dome där man klättrar upp sista biten med hjälp av kablar länges med en slät bergsvägg, men när den var nerplockad för säsongen så blev det Clouds Rest. Vad vi läste oss till innan vi gick vandringen var att den tagit 6,5-8 timmar för de flesta, vi lyckade göra den på 6 timmar. När denna var avklarad satte vi oss i bilen och körde till San Fransisco.

På väg mot Clouds Rest!

På toppen av Clouds Rest med Half dome till vänster.

När vi går till vårat hostel märker vi ganska snabbt att det inte ligger på en utav San Fransiscos finare gator, men bara 2 gator från oss ligger turiststråken med många affärer! Första heldagen trodde vi att vi var full bokade med både Alcatraz och NFL fotboll, men med lite byte på dagar och omkastningar i schemat låg vi 1 dag före schemat och hade helt plötsligt ingenting planerat. Så vi tog oss ner till Fishermans wharf gick längs havet och kollade på alcatraz, golden gate och sjölejon.

San Fransisco.

Cabel car från fishermans wharf!

På kvällen bestämde vi oss för att gotta oss riktigt ordentligt och gick och åt på Cheescake factory! Kan nog varit bland de större protionerna vi ätit hittills på resan. Cheescake factory har nartuligtvis cheescake på menyn drygt 40 st så när vi väl fått valt någon kom den som en käftsmäll. Riktigt stora bitar, med mycket grädde, mousser, choklad och glasyrer.

På torsdagen åkte vi ut till alcatraz och gick en rundvandring och på kvällen gick vi och kollade på amerikansk fotboll, San Fransisco 49ers mot Seattle Seahawks. Stor skillnad på trycket från läktaren jämfört med basebollen. Och när man väl förstår det mesta av reglerna är det ganska kul även om det är en del gånger man inte förstår vad som händer!

Torsdags match.

5 kommentarer

Lars-Uno

20 Oct 2012 20:10

Idag fick jag bloggadressen av Jessica så nu följer vi också med på er resa. Är allting stort i USA? Det verkar så på era bilder och texter.
Ha en fortsatt härlig resa.

Markus

21 Oct 2012 01:19

Ja det mesta verkar komma i XL. Får väl se hur de utvecklar sig när vi drar söderut.

Johan Johansson

21 Oct 2012 09:25

Med allt ni gör så förstår jag att schemat är ganska fullt. Känns som ni tränat upp er konditionsmässigt när ni får en hyfsad tid 6 Tim. Kram Johan

Lisbeth

21 Oct 2012 11:49

Vilken kondis ni jobbat upp...trots hamburgarna!!
Ska hälsa från mormor morfar..vi uppdaterar dem!

Jeanette

21 Oct 2012 21:06

Aktiva är väl det minsta man kan säga att ni är, lite avundsjuk på alla naturupplevelser men det är väl bara att ta flyget och uppleva!!!

Kommentera

Publiceras ej