Öl, kött och positiva överaskningar!

5kommentarer

Brooklyn!

På lördagen åkte vi ut till Brooklyn vid 10 tiden. Det tar runt 30-35 min att ta sig dit från Harlem där vi bor. När vi kom dit gick vi och ut på Brooklyn brigde och tittade ut mot Manhattan. Sedan gick vi vidare in mot Smith street som är en lugn gata med lite affärer och mycket restauranger. När vi gått runt där ett tag och började bli hungriga och tog tunnelbanan bort mot Metropolitan ave för att leta reda på Fette Sau. Fette Sau är en Bbq resturang som vi fått tips om innan vi åkte till New York. Dem tar inga bokningar och menyn ändras dagligen. När vi kom dit var där runt 30 pers som satt och åt och vi hade säkert 15-20 st för oss i kön till köttdisken. Här beställs inte portioner utan man beställer allt kött i vikt. Idag fanns det 5 st olika köttalternativ: korv, nöt och fläskribs, draget fläsk kött, bacon och kotlett, sedan väljer man vilket tillbehör man vill ha. Vi hade lite svårt att välja så vi valde lite blandat av allt, till det tog vi baked beans. Riktigt bra mat var det! Kul när man får tips och de överförtraffar förväntningarna! När vi gick från restaurangen var det säkert 100-120 personer där, vilket betyder en väntetid på väl över en timme. Värt ett besök i Brooklyn bara för restaurangens skull.

Är magen glad är Markus glad!




 

KÖTT!

När vi väl fått i oss maten försökte gick vi ner till parken och kolla på när folk spelade softball. När matkoman väl gått över gick vi iväg till Brooklyn Brewery. Ett bryggeri som startades för drygt 20 år sedan i lite skala av två killar som nu har växt ordentlig det senaste åren, mycket tack av Sverige som är det landet som importerar mest av deras öl. Efter en kort rundtur och lite info om bryggeriet gick vi ut till deras bar för att köpa öl, stötte på ett gäng amerikaner från New Jersey som var riktigt trevliga. Framåt 18 tiden tog vi tunnelbanan tillbaka till Harlem mätta och glada/salongs.

Brooklyn Blast.

Brooklyn var helt klart värt ett besök, där vi båda skulle kunna tänka oss att ägna mer tid om vi åker tillbaka till New York någon gång. 5/5 Öl för Brooklyn!

Sista Dagen i New York åkte vi ut till Coney Island för att fördriva lite tid, där gick vi längs stranden var och åt och fick fixat ett amerikanskt mobilnummer så vi kan ha gps i mobilen när vi åker till Washington på måndag morgon. Åkte in till stan igen efter någon timma, gick och satte oss i central park och kollade på softball, läste i våra böcker och spelade Yatzy. Central park på en söndag är nog det billigaste nöjet du kan ha i New York, man kan sitta i timmar!

Central park en söndag

Central park

 

Snart dags för val i USA. 

På måndagen kom vi tillslut till rätt flygplats efter en mindre miss och kunde hämta ut vår bil och börja vår körning ner till mot Washington. Blev väldigt överaskade när vi fick gå ut och välja bil i den klassen som vi hade bokat i och det inte stod 4 gamla risiga bilar utan 4 st i princip nya bilar och väntade i olika modeller. Kom precis till vårt motell i Washington där toaletten är i samma storlek som vårt rum i Harlem!

På väg till Washington.

 

Ha det gott //Adam och Markus

En sen bild från Empire state building

 

Brooklyn, Central Park, Fette Sau, NYC, Softball, USA, dagbok,

5 kommentarer

Jeanette

25 Sep 2012 08:21

Himla fina bilder och levande beskrivningar, känns mästan som man var med lite......Kram o njut av färden:)

Johan Johansson

25 Sep 2012 18:16

Tack så mycket för att vi också får uppleva detta.
Sköt om er. Kram Johan

Håkan

25 Sep 2012 18:38

Ser himla gött ut, blir änna lite sugen på både mat och miljö. Lycka till med bilresan till Washington. Är väll inte mycket mer trafik än vid rusningstid i Falkenberg, kan jag tro. Kramar till er båda

Krille

25 Sep 2012 19:55

Hallo boys, maten såg fin ut men duken kunde man kanske önska sig lite mer av, fick inte veta vad det var för sorts bil, en v8 hoppas jag så det blir lite drag i sulorna,
himla trevligt att få följa er resa med bra beskrivningar o fina bilder, jag avundsjuk???? nääää, tror jag tar en liten tripp till Heberg i helgen så det så
Ha det gött

Lisbeth

25 Sep 2012 21:47

Det är gott med god mat....oj vad mycket ni får uppleva, vi hänger med på ett hörn. Underbart!

Kommentera

Publiceras ej