Buenos Aires

2kommentarer

Första dagen i Buenos Aires var vi ganska trötta efter den långa bussresan, men tog oss ut på stan och gick runt och tittade. Vi gick ner till Puerto Madero som är en kanal som går igenom en liten del av staden. Där ligger mängder av restauranger, skyskrapor och fina byggnader. Där ligger också Freddo en av 4 kända glasskedjor som ligger i Buenos Aires. Glassen här får en att inte vilja äta någon annan glass. Så fantastiskt gott. Nu äter vi glass för 70 kr om dagen!

Avenida de Mayo.
 

På kvällen mötte vi upp med Cecilia som vi träffade i djunglen för att gå ut och äta! Maten här visade man sig inte bli besviken på heller. En platta med kött för 4 personer så att man åt sig mer än mätt och dryck för 60 kr. Kvällen avslutades så klart med ett besök på en av de andra glasskedjorna. Buenos Aires levererar verkligen!

Ute och käka första kvällen.
 

Andra dagen gick Markus och klippte sig för första gången på 4 månader och jag gick och rakade mig för första gången på 2 månader. Sen gick vi ner på Av Florida och gick och kollade i affärer, Åt ordentlig chorizo med grillat bröd och chimichurri för 12 pesos. På kvällen mötte vi upp med Cecilia och gick ut och åt och gick på klubb i Palermo distriktet.

En av många.
 

På fredagen tog vi tunnelbanan ut till River Plates hemma arena och köpte biljetter till söndagens match. På kvällen gick vi ner till Puerto Madero och åt riktigt bra biffar!

Puerto Madero

Puerto Madero.

 
Plaza de Mayo.
 

Obelisk.

Lördagen spenderades i recoleta distriktet där vi gick på marknad och var och gick på La Recoleta kyrkogård som är jättefin. 

La Recoleta kyrkogården.

Gravar.

Lite mer än vad man brukar se hemma!

Söndagen gick jag till San Telmo och gick på söndags marknad. En riktigt bra marknad där jag lätt kunnat bränna mycket pengar om Buenos Aires hade varit vårt sista stopp. Marknad i San Telmo.

Söndags tango.
 
Söndagsmarknad!

Vid 16 tiden tog vi metron upp till Belgarno området som ligger ovanför Palermo distriktet där River Plates hemma arena Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti ligger.

Säkerheten är minst sagt kontrollerande, det är 2-3 biljettkontroller, poliser överallt och de kollade till och med fingeravtryck.

Utanför arenan

River Plate har gått lite dåligt de senaste månaderna och slutade 8:a under höst säsongen. Denna säsong har börjat bättre med 2 stycken segrar innan matchen mot Tigre.

Stämnings mässigt är detta nog det absolut bästa matchen jag varit på. Precis innan matchen börjar tågar 25 stycken killar med trummor in på ståplatsläktaren och hela arenan börjar sjunga med i sången.

Första halvlek bjöd inte på något skön lir direkt och det stod 0-0 när den var slut. En kvart in i andra gjorde Tigre mål om man tänkte att fansen skulle tystna men snarare tvärt om, de sjöng högre och jobbade hjälpte fram sitt lag efter mycket skrik om domarens mamma och han själv. I den 80 minuten kvitterade dem och folk blev galna, 2 minuter efter det tog de ledningen och då gick folk lös! Aldrig varit med om något liknande. Sedan på övertid gjorde de 3-1 innan Tigre fick en straff och reducerade innan domaren blåste av!

 

Strax efter 18 svensk tid sätter vi oss på planet för vårt sista stopp. Då är det bara drygt 1 månad kvar!

2 kommentarer

Håkan

25 Feb 2013 20:06

Åter till civilisationen förstår jag! God mat å dryck, nya miljöer och bekantskaperå så en fotbollsmatch. Vad kan man mer begära. Ha de nu så gött på semestern.

Jessica

17 Mar 2013 11:53

Hej Markus! GRATTIS på 23 årsdagen! En stor kram från Jessica och hela familjen. Ha en bra dag!

Kommentera

Publiceras ej