Huaraz, Lima, Huachina, Nazca.

1kommentarer

Huaraz blev inte alls som vi tänkt oss. Vi tänkte vandringar och bad i varma källor! Istället blev Markus sjuk när vi satt på bussen från Trujillo så de 3 dagarna vi hade i Huaraz lämnade han inte sägen. Och jag hade knappt någon att vara med då det är lågsäsong i bergen och alla åker till kusten istället. Så Huaraz var ett riktigt bottennapp. 
 
Vi åkte 6 timmar från Huaraz till Lima och lämnade ett Halmstad till storleken bakom oss och kom till en stad med lika många invånare som Schweiz. Strax över 7,5 miljon. Lima är lite som Los Angeles med att det är väldigt många mindre städer/delar som blivit en storstad. Vi bodde i Miraflores som är ett av de mer välbärgade stadsdelarna. Här gick vi mest runt och gjorde inget. Vi var och kollade på bio två kvällar i rad, Life of Pi och The Hobbit. Riktigt kul att få kolla på film för en gång skull. 
Lacomar köpcenter i Lima.
 
Efter Lima åkte vi till Huachina som är en liten by med 200 invånare som ligger 10 min taxi från Ica (inte affären).
 
En lite taxi påväg till Huachina.
 
Här finns inte speciellt mycket att göra förutom en grej då det ligger mitt i öknen runt en lite oas. Detta är att åka dune buggy och sandboard. 
Dune Buggy
 
 
Solnedgång efter sandboarding och dune buggy.
 
 
Efter 1,5 dag i Huachina tog vi bussen mot till Nazca för ett dags stopp för att titta på Nazcalinjerna .Då vår budget inte tillåter oss att flyga över linjern valde att åka till ett utsiktstorn som är 20 min utanför Nazca där man kan se 2 st figurer. Efter ett kortare stopp vid linjerna så hade vi 8 timmar att slå ihjäl i Nazca där det inte finns speciellt mycket att göra. 
Vid linjerna.
 
Cruz del sur mot Arequipa
 
Kom till Arequipa för några timmar sen och kommer ha 1 eller 2  nätter här sen blir det Cusco och Machu pichu

1 kommentarer

Jeanette

14 Jan 2013 18:40

Sanddynorna verkade ju helt fantastiska! Fick bra fart förstår jag....
Ha en go vandring i Cusco/Machu pichu
Kram

Kommentera

Publiceras ej