Machu Picchu

4kommentarer

Blev upphämtade från hostlet vid sextiden på torsdagsmorgonen och körda till Lorenzos hus för en hotellfrukost. Första gången sen vi åkte från Sverige med en frukost som inte bara var bröd och sylt. Sen satte vi oss i våra minibussar och åkte 4 timmar från Cusco upp till 4200 m.ö.h för att cykla utför i tre timmar ner till 1700 meter till vårt första dagsstopp. Direkt när vi kom till toppen började det regna och sen öppnade sig himlen och det var som att cykla i en biltvätt. 
 
Josefin väntar på att få ta på sig utrustningen. 
 
Får vår utrustning, ser kanske ut som lite väl mycket skydd men det skulle göra riktigt ont att ramla på dessa vägarna.
 
Efter 1,5 timme kom vi äntligen ner halvvägs och kom undan regnet och fick lite vila. 
 
Den andra dagen hade vi vår första hikedag. Den blev inte riktigt vad vi hade tänkt oss, i papprerna stod det att det skulle vara en 7-8 timmars vandring på 20 km, men det var mer 4 timmar, mycket stopp och inte direkt några 20 km. Men när vi kom fram till slutet var det varma källor som gjorde dagen lite bättre.  
 
Josefin, Alex och Markus väntar på dom andra.
 
 Riktigt sköna varma källor
 
Den 3:e dagen kunde man välja att åka zip-line eller vandra. Men eftersom det inte var så mycket vandring dagen innan och att vi gjorde zip-line i Banos så valde vi att vandra, Det var bara jag, Markus och Alex från San Francisco som valde att vandra så vi fick äntligen lite fart på vandringen och inte så mycket stopp. Efter 3 timmar mötte vi upp de andra och tog och gick de 2 sista timmarna mot Aquas Caliente.
Sista timmen mot Aquas Caliente. 
 
Den sista dagen var de Macchu Picchu som var målet. Så det var en tidig uppgång, vid 4:30 började vi gå mot entrén till berget på 1900 m för att gå upp för de 1719 trappstegen upp till Macchu Picchu på 2400 m. Rekordet upp är 25 minuter, vi ville göra en bra tid så vi så höll bra tempo i början men efter en kvart började det regna riktigt mycket. Vi lyckades komma upp på 35-40 min, riktigt jobbigt. Sen hade vi turen att behöva vänta på resten av gruppen i häll regnet. Sen började vi vår 3 timmars rundtur på Machu Picchu. Helt fantastiskt ställe. Svårt att förstå att det byggdes på 70-80 år. 
 
Blött och kallt på vår guidade tur. 
 
 Alla väggarna är runt 1 meter tjocka och byggda med 5-8 graders lutning för att husen skulle stå säkert vid en jordbävnig.
 
 Taken är har en lutning på 45 graders vinkel för att leda av allt snabbt under regnperiod.
 
 
 
Som ett vykort.
 
Imorgon åker vi till Puno och sedan in i Bolivia. Sen är det bara 1 månad kvar av Sydamerika!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Machu Picchu, Peru, Sydamerika,

4 kommentarer

Håkan

22 Jan 2013 05:42

Vekar ha varit en imonerande tur med mycket att se och fantastiska vyer. Att sedan regnet förstörde lite grann är ju inte mycket att göra åt. Såg på mackans instagram att ni fått lite annan mat kultur, så nu gäller det att de som har husdjur håller i dem, annars finns väll risk att de klassas som delikates.

emma

22 Jan 2013 07:41

Kul att se dig på bild Adam!!! Man kan nästan tro att du är mackans fotograf :-) haha!! Ta de lungt och ha de gött!! Kramen

Johan

24 Jan 2013 19:01

Tack ännu en gång för att ni delar med er av denna fantastiska resa kram Johan

Jeanette

24 Jan 2013 22:09

Hoppas inte de större husdjuren, typ hund/katt, går in i den kategorin som Håkan nämner......
Snyggt vykort:)

Kommentera

Publiceras ej