Balloon Fiesta i Albuquerque!

3kommentarer

Kom till Albuquerque på lördagskvällen efter att kört från Austin på fredagmorgonen med en natts stopp i Hobbs och ett kortare dags stopp i Carlsbad där vi gick på grottvandring. Både jag och Markus har gått grottvandringar innan men detta var nog den största vi båda har sett. Det tog drygt 45 min att ta sig ner hela vägen till botten och då var det rätt branta backar ner.

Riktigt tråkiga väger för det mesta mellan Austin och Albuquerque

Albuquerque har vi valt att åka till för en anledning och det är att det är en luftballongsfestival där varje år i början på oktober och pågår under 9 dagar och det skickas upp runt 750 st ballonger. På söndagsmogonen som vi valt att gå på är det ett massuppskick där det skickas upp hundratals ballonger! Så det var till att gå upp tidigt, 05:00 ställde vi klockan på för att vara där i tid då det börjar redan vid 6 tiden.

När vi kommer till parkeringen vid 5:30 var där väldigt mycket folk redan och fälten var fulla med folk som håller på att resa sina ballonger. Strax efter 6 skickas de första ballongerna upp som är en så kallad dawn patrol. Den har blinkande lamopor som gör att de kan ses av flygplan och ger de andra flygarna en chans att se hur ballongerna beter sig i vinden och de flyger tills det är tillräckligt ljust för det andra att lyfta. När väl de andra lyfter görs det i 2 omgångar och så fort en ballong lyft börjar nästa gäng fixa med sin ballong. Det var riktigt snyggt att se hur det lyfte 100-tals ballonger och fyllde himmlen när solen börjat gå upp.

Dawn Patrol.


Väldigt mycket luftballonger.

Söndagen spenderades som riktiga amerikaner gör. KFC, läsk och NFL. Nästa stopp är Moab. Där blir det vandring i lite olika nationalparker

Vi kör inte en smart-car, det är bara fler som inte kör en vanlig bil!

En liten aligator.

3 kommentarer

Lisbeth

08 Oct 2012 21:29

Mäktigt med alla ballonger.....väldigt fina bilder!

Jeanette

09 Oct 2012 13:24

Skönt att höra ni pausar ibland mellan alla dessa intryck:) Men jag fattar fortf. inte hur de undviker krockar med alla dessa ballonger i luften....

Irene o Lennart

13 Oct 2012 17:57

Ser kanon ut och ni ser verkligen ut att må bra och får uppleva mycket

Kommentera

Publiceras ej