See you later alligator, after while crocodile

2kommentarer

Första dagen i New Orleans tog vi bussen in till stan. Busstrafiken verkar inte vara lätt att förstå, vi trodde vi väntade på en buss men den kom inte, gick till en annan busshållplats för att ta en annan buss. Där träffade vi ett par från Arizona som väntat på sin buss i 1,5 timma. Så det verkade inte bara vara vi som inte kunde förstå busstabellen.

Väl i stan gick vi runt i French quaters, kollade på marknaden och åt Po-boys, som är en klassisk macka här nere. På kvällen var det likadant när vi skulle in, vi trodde vi hade koll på bussen men det hade vi inte. Efter en lättare jogg hann vi med bussen ändå. Inne i stan gick vi till Bourbon street, som är en blandning mellan "Herrklubbar", jazzklubbar och affärer. På en tvärgata där hade vi blivit tipsade om en restaurang som hade bra lokal mat. Efter det gick vi ner till French street och lyssnade på jazz och drack öl.

Onsdagen tog vi vår första sovmorgon på resan! Ut från rummet vid 13 tiden för att åka ut en bit utanför New Orleans och leta efter alligatorer. Såg 5 st små rackare där 2 utav dom inte var lika glada att se oss..

New Orleans är en rätt skön stad på kvällarna, lite mindre kul på dagarna! Men vi hade säkert kunnat hitta på saker att göra i någon dag till.

Påväg till Austin lite utanför Houston stannade vi för att äta, vår servitris motsvarade en fördom om att en del amerikaner har väldigt lite koll på vad som händer utanför deras egen stat. Hon såg direkt att vi inte var där ifrån och undrade var vi kom ifrån. Svarade vi att vi var från Sverige och höll på att köra genom USA. Hon undrade om vi kört bil från Sverige hela vägen till Houston! Men vi fick förklarat att vi flugit till New York och kört därifrån och var på väg till L.A.

När vi väl hittat till vårat motell och checkar in undrar receptionisten när hon kollar på Markus körkort var körkortet är ifrån, innan vi hinner svara frågar hon om det är från Europia.. Sen när vi skriver på papperna med personuppgifter står det under land: Sweetland. Hitills visar sig Texas från sin bästa sida..

Pga riktigt långsamt internet så blir det inte några bilder. Kommer kanske upp något från nästa motell.

Alligator, New Orleans , Road trip,

2 kommentarer

Krille

05 Oct 2012 17:08

Halooo boys, kan ni fixa hem en liten alligator? Den behöver inte vara så stor bara så det räcker till en liten handväska (tänkte överraska Jeanette med en liten julklapp)Jag fattade inte det där med servitrisen är det verkligen så att Amerika är en ö ???? Då fattar ju även varför man flyger.
Ha det gött och ta en bira för mig också

Lisbeth

06 Oct 2012 09:21

Det klart hon trodde att två så söta pojkar kom från Sweetland....

Kommentera

Publiceras ej