Världens bästa nöjesfält, Country och whiskey

5kommentarer

Vi hade tagit oss till Sandusky av en enda anledning, Ceder point! Utsett till världens bästa nöjesfält. Och oj vad bra det var. Vi åkte ut redan kl 9 och trodde det skulle öppna vid 10, men det öppnade inte för ens kl 11. Ändå var vi inte först där och efter en stund ringlade kön lång efter oss. Vi var där i 12 (tolv) timmar utan att åka något annat än berg- och dalbanor. Här finns allt för att få ut adrenalinet. Det är inte många nöjesfält där attraktionerna får ha lampor för att varna så att inga flyplan går ner för lågt. Den ena var bättre än den andra. Även om det kändes som om vissa banor gjorde mer ont än de var kul så får balder och kanonen slänga sig i väggen för här kommer Millenium Force, Maverick och Top Thrill-Dragster. De galnaste dalbanonar vi någonsin åkt. Top Thrill-Dragster är gjord för att likna en dragrace bana. Och från 0-190 på 4 sekunder, sedan rakt upp för att sedan vända och gå ner på andra sidan.

Top Thrill-Dragster

Helt galen!! Millenium Force är den av banorna där man får mest höjd känsla då man dras upp på 94 m höjd för att sedan åka ner i 150 km/h och tack vare detta har den som sämst fått en andra plats i Golden ticket award. För oss kom Maverick upp som en liten underdog, vi var lite trötta men bestämde oss ändå för att ställa oss i kön till den. Vi hade inte så höga förväntningar på den eftersom den varken är snabbast, högst eller högt rankad. men vi åkte den på kvällen då det är näst intill helt nersläckt vilket gjord denna till en galet bra bana. Ett bra avslut på dagen tänkte vi! Men då var det en Halloweekend så delar av nöjesfäletet var fullt med folk som sprang runt för att skrämmas. Så efter någon timma när vi bara gått runt och blivit skrämda och sett folk bli skrämda så valde vi att åka hem efter en helt fantastisk dag på Ceder point


 
Ceder Point

På söndag morgon åkte vi 8 timmar ner till Nashville som mellanlandning för att sedan på måndagen jobba oss neråt mot New Orleans med ett kort stopp på Jack Daniels destilleri i Lynchburg. Kom till Nasvhille vid 18 tiden, satte på tv:n och kollade NFL, drack öl och åt chips. Gäller att ta seden dit man kommer! När vi fått duschat och drucikt upp gick vi ut på stan och gick på lite olika barer och drack öl och lyssnade på musik.

Mellan stoppet på måndagen var som sagt Jack Daniels destilleri i Lynchburg. Jack Daniel var bara 13 år när han startade Jack Daniels och lyckades vinna många priser för sin whiskey. Några timmar senare kom vi tillslut till New Orleans, efter lite för mycket regn ibland!

Jack Daniels motto

Länkar till våra favortier på Ceder Point. Bara att klicka på länken och sedan på video för att kolla på filmen som visar delar av banorna.
http://www.cedarpoint.com/rides/Roller-Coasters/Millennium-Force

http://www.cedarpoint.com/rides/Roller-Coasters/Maverick

http://www.cedarpoint.com/rides/Roller-Coasters/Top-Thrill-Dragster

Ceder Point, Jack Daniels, Nashville,

5 kommentarer

Håkan

02 Oct 2012 05:50

Att Markus gille att åka var ju ingen nyhet, men Adam. Jag säger bara soffan på Liseberg 1995

Lisbeth

02 Oct 2012 13:21

Wow..... Tur inte jag var med, blir åk sjuk bara jag tittar på det!!!

Jeanette

02 Oct 2012 17:24

Håller med:Helt galet. Efter att ha tittat på länkarna blir man lätt åksjuk. Liseberg känns futtigt...
Hoppas på härliga dagar i New orleans.

Krille

02 Oct 2012 22:00

Måste kännas som provturen i Alfan,lite kräkfärdig efter att plattan hamnade i botten. Whiskey tillverkare vid 13 års ålder vad väntar ni på grabbar, garaget står till ert förfogande,kan nog fixa lite rostfria dunkar och svetsa ihop lite rör så är det bara att sätta fart och exprementera, tror att jag har lite gamla recept och ni gillar ju att stöka lite med olika ingredienser eller ????

Johan Johansson

03 Oct 2012 18:05

Tack för åkturen, undra hur konstruktören tänkte när han skulle börja med beräkningar för konstruktionen. Ni vet väl vem som fick jobbet att bygga, den som var billigast.....

Kommentera

Publiceras ej