Amerikanerna har långa..

4kommentarer

Dock är de varken särskilt tjocka eller breda men alldeles för långa, ända fördelen är väl att alla är samma storlek. Sen är de många också, har aldrig varit så trångt där bak. Det börjar helt enkelt bli fullt i plånboken, ett problem som jag aldrig haft i mitt liv innan. Alla dessa 1-dollars sedlar gör ju att plånboken aldrig varit så tjock med så lite pengar i. Kanske är det någon plan att få folk att känna att de har massa pengar så att de spenderar mer trots att de inte har råd egentligen. Lösningen får helt enkelt bli att hitta något ställe där det är lätt att göra sig av med alla dessa 1-dollars, om man bara visste var... 

Vi har nu varit i NYC i drygt 3 dagar och hunnit med allt de turistiga som man bara måste göra. Första dagen var vi som ni såg på bilder tidigare och tittade på Frihetsgudinnan och Ellis island. Vi vandrade även runt lite i nedre Manhattan och kikade på ground zero, Wall Street m.m.

Dag två berikade vi våran kulturella sida och besökte Rockerfeller Center och Museum of Mordern Art (MoMA). Rockerfeller var helt okej man fick en bra överblick av Central Park och även bra utsikt över norra Manhattan. MoMA tyckte väl varken jag eller Adam var någon höjdare men det ingick i vårat CityPass som ger en tillgång till massa turistställen så ingen skada skedd förutom tiden vi spenderade där. Var på morgonen också och besökte Times Square, tittade på billboards och gick inte i lite affärer, m&m's, Toys'R us och några till.


På kvällen hade vi dagen innan fixat biljetter till Yankees matchen så vi begav oss ut dit i god tid innan för att känna på stämningen och ta en öl eller två. Baseball var väl inte riktigt som vi hade föreställt oss. Väldigt amerikanskt med all kommers men spelet som inte går på tid utan innings går ganska långsamt och de var mycket pauser. Matchen varade i nästan 4 timmar och de verkade som om de flesta antingen såg början eller slutet av matchen. Var inte så många som vi som satt alla 4 timmarna. De flesta käkade upp sina Chicken Wings, hamburgare, pommes och drack sin öl innan de åkte hem igen. Yankees vann med 10-7.

Besökte idag Madison Square Garden som nog var den största besvikelsen hittils, inte mycket att vila ögonen på, inte utifrån i alla fall. Besökte sen Grand Central vilket är deras tågstation, väldigt vacker byggnad både ut- och invändigt. Tog sedan T-banan upp till Metropolitan Museum of Art. Här var de mer gammal konst, Van Gogh, Monet, Picasso m.fl. men detta var ju inte jättespännande så blev en ganska kort visit. Blev sen en promenad genom Central Park till deras motsvarighet på naturhistoriska riksmuseet vilket föll oss mer i smaken.
Har precis varit nere på stan, efter att vi ätit drog vi upp till Empire State Building och åkte upp till 86:e våningen för att kolla på utsikten efter mörkrets infall. Utsikten var helt klart det häftigaste vi sett hittils, ljus överallt i alla riktningar!

Besökte även Times Square innan vi åkte tillbaka till hostelet.

 

 
Hej så länge!

4 kommentarer

Lisbeth

22 Sep 2012 09:16

Ni verkar ha det helt fantastiskt!!fantastiskt roligt att följa er......mycket intryck kan jag tro

Vicke

22 Sep 2012 09:37

Roligt att följa er på resan! Fina bilder o beskrivande text. Ha det bra, kram Vicke

Jeanette

23 Sep 2012 10:48

Visst e det så att man blir besviken ibland på platser som är berömda och "måste" ses och när man gör det så tänker man "jaha, vad var detta?". Spanska trappan i Rom var en sån besvikelse, tyckte jag.
Men då är det desto härligare när man får andra aha-upplevelser::))) Och ni kommer få på massa fler såna:) Puss

Anna

25 Sep 2012 06:52

Hej Adam! Låter som ni har en sjukt bra resplan med många bra ställen att besöka! Kom precis hem från en månad i USA då vi bilat från san fransisco ner till san Diego och sen till vegas. Därefter flyg till nyc. Rekommenderar starkt San Diego, beach, mycket ungt folk och gå ut på softa ställen nära stranden. I los Angeles måste ni åka till universal studios, det var häftigt. Sen är Santa Barbara rätt kul också, en collegestad där alla går ut på torsdagar. Vegas kanske blir en liten avstickare för er om ni inte har det inplanterat men annars är det ju en upplevelse! Dricka gratis så länge man spelar på kasinon :) Helikoptertur över Grand canyon, kostar dryga tusingen men är väl värt! Ha en toppenresa!! Kram!

Svar: Hej Anna! Ja men vi hoppas på det, ska försöka hinna med så mycket som möjligt. Tack för tipsen. Kram /Adam
Markus Johansson

Kommentera

Publiceras ej